Θεσσαλονίκη: Οι στιγμές που ξεχώρισαν στην στρατιωτική παρέλαση (pics+vid)

Πλήθος κόσμου έσπευσε για να παρακολουθήσει την παρέλαση, η οποία φέτος έγινε μόνο με την παρουσία στρατιωτικών τμημάτων, λόγω των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ κατά της διασποράς του κορωνοιού, ενώ είχε διάρκεια μίας ώρας. Οικογένειες με παιδιά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, κρατώντας ελληνικές σημαίες και οι περισσότεροι φορώντας μάσκες προστασίας, αντίκρισαν από κοντά τα εντυπωσιακά άρματα μάχης και φυσικά τα μαχητικά αεροσκάφη τα οποία κέρδισαν τις εντυπώσεις.

grtimes

Ιδιαίτερη και συγκλονιστική ήταν η στιγμή που τα δύο μέλη της Ομάδας Ελεύθερης πτώσης της σχολής Αλεξιπτωτιστών, ο υπολοχαγός Κώστας Πίστας και ο αρχιλοχίας Γιώργος Κουτσογιάννης έκαναν “βουτιά” από το ελικόπτερο Χιούι από ύψος 2.000 μέτρων, προσγειώθηκαν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και στη συνέχεια της έδωσαν την ελληνική σημαία. “Είμαστε περήφανοι για εσάς”, ανέφερε με συγκίνηση η κα. Σακελλαροπούλου.

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας σκόρπισε ο πιλότος του F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Καλημέρα Ελληνίδες και Έλληνες, χρόνια μας πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή κοίταξε στα μάτια τον εχθρό και αντιστάθηκε. Πάλεψε και τελικά νίκησε, επαληθεύοντας τα λόγια του Κωστή Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα… Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα.

Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη!» ήταν το μήνυμα του 37χρουνου επισμηναγού (Ι) Χριστόδουλου Γιακουμή.

«Είμαστε ευγνώμονες στις Ένοπλες Δυνάμεις που μας προασπίζουν σε θάλασσα, αέρα και ξηρά. Χρόνια Πολλά!», απάντησε η κα. Σακελλαροπούλου.

Το F-16 εκτέλεσε αρχικά κατακόρυφους ακροβατικούς ελιγμούς πάνω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλά και διελεύσεις με μεγάλη ταχύτητα πάνω από την πόλη. Το αεροσκάφος στη συνέχεια έκανε τρεις ελιγμούς γύρω από τον άξονα του επιδεικνύοντας τις δυνατότητες του αεροσκάφους.

grtimes
Πηγή: GRTimes