Θεσσαλονίκη: Μυστήριο με υπόθεση εξαφάνισης 9χρονης Αφγανής

Μία υπόθεση η οποία παραπέμπει σε εκείνη της μικρής Βαλεντίν, την οποία ο πατέρας της έστειλε στη Γαλλία, όπου διαμένει η μητέρα της, απασχολεί τις Aρχές.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, συνέλαβαν την Τετάρτη έναν 27χρονο από το Αφγανιστάν, ο οποίος είχε την προσωρινή επιμέλεια ενός 9χρονου κοριτσιού επίσης από το Αφγανιστάν, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα από την περιοχή στην οποία διέμεναν, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, τις προηγούμενες μέρες ο ίδιος μετέβη στην Αθήνα μαζί με την ανήλικη και εκεί την παρέδωσε σε ομοεθνή του προκειμένου να φροντίσει για τη μεταφορά της στη Γερμανία, όπου και ζει η μητέρα της.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το περιστατικό γνωστοποίησαν στις Αρχές γείτονες του 27χρονου Αφγανού, οι οποίοι αντιλήφθηκαν την απουσία της 9χρονης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη ούτε του άνδρα που φέρεται να παρέλαβε το κορίτσι από τον συλληφθέντα, αλλά ούτε και η ανήλικη.

Έρευνες σχετικά με τις συνθήκες αποχώρησής του κοριτσιού αλλά και τον εντοπισμό της διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Πηγή: thestival.gr