Θεσσαλονίκη: Με πυρσούς οι πορείες ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο (pics+vid)

«Αυτό το νομοσχέδιο θα καταλήξει στα σκουπίδια», φωνάζουν μέλη του ΠΑΜΕ στην πορεία που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αρχικά προγραμματίστηκε συγκέντρωση με μικροφωνική στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές κρατώντας πανό και πλακάτ ζητούν να μην εφαρμοστεί το νέο νομοσχέδιο εργασίας, κάνοντας λόγο για καταστρατήγηση του οκταώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, οι διαδηλωτές προηγουμένως διέσχισαν την Εγνατία με κατεύθυνση προς ανατολικά ενώ οι δύο λωρίδες του δρόμου παρέμειναν κλειστές. Στην συνέχεια πέρασαν από την  Αγίας Σοφίας και όταν βρέθηκαν στην Τσιμισκη άναψαν πυρσούς προκαλώντας μπλακ αουτ  λόγω καθυστερημένης διακοπής της διέλευσης οχημάτων.

Έπειτα βρέθηκαν στο Αμερικανικό προξενείο και η πορεία συνεχίστηκε στην Ίωνος Δραγούμη με κατεύθυνση προς Αγίου Δημητρίου. Αργότερα η πορεία σταμάτησε το πανό μπροστά από την πύλη του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

«Σήμερα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, όπως και τα εργατικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα απεργούμε ενάντια στο νομοσχέδιο – “έκτρωμα” που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει μια εργασιακή ζούγκλα. Να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σκλάβους προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν ήρθε ξαφνικά μια μέρα», αναφέρει ο πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κουτσουράς.

Και συμπληρώνει: «Η εργατική τάξη αυτής της χώρας δεν θα επιτρέψει αυτό το νομοσχέδιο να περάσει. Αυτό το νομοσχέδιο θα καταλήξει στα σκουπίδια. Οργανώνουμε την πάλη μας που δεν ξεκίνησε σήμερα. Εδώ και βδομάδες, εδώ και μήνες είμαστε στο δρόμο του αγώνα και συνεχίζουμε».

«Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στην κυβέρνηση και στον υπουργό να αποσύρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο – “έκτρωμα”. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το νομοσχέδιο ούτε να ψηφιστεί αλλά πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να εφαρμοστεί μέσα στους χώρους δουλειάς. Με αγώνες πολλών χρόνων κατακτήσαμε αυτά τα δικαιώματα και δεν θα τα δώσουμε πίσω για κανέναν. Ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στις κυβερνήσεις που εδώ και χρόνια προσπαθούν να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα ότι η καρδιά των εργαζομένων είναι τα συνδικάτα. Δεν θα μας βάλουν στο χέρι», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου γάλακτος – τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Κυριαζίδης.

Πηγή: thesstoday.gr