Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 ετών σε ζευγάρι για φόνο ψυχιάτρου- Χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Από ισόβια… 15ετή κάθειρξη σε ζευγάρι που καταδικάστηκε για τη στυγερή δολοφονία 58χρονου ψυχιάτρου, τον Δεκέμβριο του 2010, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την κουβανικής καταγωγής πρώην σύζυγο του θύματος και τον αρραβωνιαστικό της στους οποίους το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, χάρη στο οποίο «έσπασαν» τα ισόβια.

Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης με το σκεπτικό ότι κακώς δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Η προσφυγή έγινε δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς εδόθη. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να βγουν σε λίγο καιρό από τις φυλακές έχοντας εκτίσει ήδη εννέα χρόνια.

Ο άτυχος ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο άτυχος ψυχίατρος βρέθηκε νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ενώ έφερε συνολικά δεκατέσσερα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του.
 
Κατά τη διάρκεια των προανακριτικών και ανακριτικών απολογιών τους, οι δύο κατηγορούμενοι διαφοροποίησαν αρκετές φορές τη στάση τους κι αυτό διότι άλλοτε η γυναίκα αναλάμβανε την ευθύνη της στυγερής πράξης κι άλλοτε ο άντρας.
 
Τελικά το δικαστήριο στην απόφασή του έκρινε ότι η Κουβανή ήταν αυτή που μαχαίρωσε τον ψυχίατρο κι ότι ο αρραβωνιαστικός της έσπευσε να «αποτελειώσει» το θύμα.
 
Είχε προηγηθεί, πάντως, συνάντηση του διαζευγμένου ζευγαριού στο αυτοκίνητο του 58χρονου, όπου καβγάδισαν για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού τους. Ο 29χρονος παρακολουθούσε τη συνάντηση από απόσταση μέσα σε δικό του Ι.Χ. αυτοκίνητο.
 
Η ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για πολύ βαθιές μαχαιριές που δέχθηκε το θύμα κι ότι αυτές δεν μπορούσαν να προκληθούν από γυναίκα.

Με πληροφορίες από Voria- ΑΠΕ