Θεσσαλονίκη: Φόρος τιμής στον Βασίλη Τσιτσάνη με συγκίνηση και πενιές (video - φωτό)

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα (18 Ιανουαρίου), οπότε γεννήθηκε και πέθανε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης, ο δήμος Θεσσαλονίκης μαζί με φίλους και μουσικούς εμπνευσμένους από το έργο του, απέτισε φόρο τιμής στον Τρικαλινό δημιουργό.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αφού έκανε τα αποκαλυπτήρια της πλάκας στο ιστορικό σπίτι του Τσιτσάνη, στην Οδό Παύλου Μελά 21, εμφανώς συγκινημένος προχώρησε σε δηλώσεις, όπου ανέφερε “ο δήμος Θεσσαλονίκης αποδίδει σήμερα την ελάχιστη τιμή σε ένα μεγάλο Έλληνα δημιουργό. Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης το 1915 και πέθανε το 1984. Σε αυτό το σημείο ήταν η κατοικία του, ένα μικρό δωμάτιο το οποίο μοιράζονταν με άλλη μια οικογένεια. Εδώ ακούστηκαν για πρώτες νότες από το ‘Συννεφιασμένη Κυριακή’ και γράφτηκαν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ελληνικές μελωδίες”.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας του βιβλίου Ουζερί Τσιτσάνης, το οποίο έγινε ευρέως γνωστό και μέσα από την επιτυχημένη κινηματογραφική του απόδοση, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, δήλωσε ότι “στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Τσιτσάνης έζησε και δημιούργησε τα πιο κρίσιμα χρόνια, την περίοδο της κατοχής, μέσα στις δυσκολίες, γράφτηκαν τα μεγαλύτερα αριστουργήματα από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εκείνα τα χρόνια ξεδίπλωσε σε αυτή την πόλη τον καλύτερο μουσικό του κόσμο”.

Μετά τα αποκαλυπτήρια η μουσική μπάντα ” η παρέα του Τσιτσάνη” τιμώντας τον δημιουργό έπαιξε δύο τραγούδια του, συγκινώντας βαθιά τους περαστικούς και τους συγκεντρωμένους.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: grtimes.gr