Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη -1ο Κοινωνικό Πλυντήριο: Δωρεάν πλύσιμο ρούχων για ευπαθείς ομάδες-φοιτητές

Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Κοινωνικού Πλυντηρίου του δήμου Θεσσαλονίκης σε κτίριο επί της οδού Ειρήνης 2-4, στην περιοχή του Βαρδαρίου, και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε άπορους, σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και φοιτητές να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

Το χώρο επισκέφτηκαν το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, οι οποίοι παρέλαβαν τρία πλυντήρια και τρία στεγνωτήρια για την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών ομάδων από τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας Unilever, Άντριου Κένεντι.

«Σε δύσκολες εποχές και στο πλαίσιο της ανάγκης για ουσιαστική κοινωνική αλληλεγγύη είναι σημαντική η βοήθεια του ιδιωτικού τομέα, παράλληλα με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, αναφέροντας πως στο συγκεκριμένο χώρο θα έχουν την ευκαιρία ευπαθείς ομάδες και φοιτητές να πλένουν και να στεγνώνουν δωρεάν τα ρούχα τους.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε πως η εταιρία Unilever δεσμεύτηκε μέσα στο επόμενο διάστημα να προμηθεύσει με καθαριστικά υλικά 145 σχολεία της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας περαιτέρω την κοινωνική της ευαισθησία.

Ο κ. Κένεντι ευχαρίστησε τη διοίκηση του κεντρικού δήμου για τη συνεργασία, ενώ η εταιρεία πέρα από τον εξοπλισμό με πλυντήρια και στεγνωτήρια θα παρέχει τα απορρυπαντικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η νέα κοινωνική δομή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ