Κλείσιμο

Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ 100,3: Αυστηρές συστάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες για τα ραντεβού (audio)

Έχουν εντοπιστεί δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες οι πολίτες αντιμετωπίζουν προβλήματα στο να κλείσουν ραντεβού για να εξυπηρετηθούν και γίνονται πολύ αυστηρές συστάσεις, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3  ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι την περίοδο της καραντίνας το Δημόσιο εξυπηρετεί τους πολίτες μόνο με ραντεβού.

Όπως εξήγησε για αυτό έχει δοθεί η εντολή στις υπηρεσίες να προσέρχονται σε τρεις βάρδιες οι υπάλληλοι ώστε να διευρυνθεί το ωράριο.

Επίσης  έχει δοθεί και στις υπηρεσίες η εντολή αν κρίνουν ότι χρειάζεται να τροποποιήσουν το ωράριο των υπάλληλων και να δουλεύουν για παράδειγμα και το απόγευμα, ώστε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή δε θα πληρώσουν δημοτικά τέλη, για αυτό το κράτος χορήγει έκτακτο κονδύλι στους δήμους, ύψους 60 εκατ ευρώ.
Όπως δήλωσε, εκτός από το πρόγραμμα Τρίτσης, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει συνολικά επιχορηγηθεί με 200 εκατ ευρώ

Ο κ Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δοκιμασία για την ανθρωπότητα και πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, σχέδιο και πειθαρχία.

Σχολιάζοντας το πάρτι που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο στη Συγγρού, ο υπουργός τόνισε πως πρόκειται για μία πρόκληση στην κοινωνία.
 

Πηγή: skai.gr