Η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και στην 4η θέση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως ανέφερε αναλυτικότερα, στην χώρα μας έχουν γίνει πάνω από 30.000 εμβολιασμοί από το πρωί σήμερα ενώ σε συνολικό αριθμό υπολογίζονται σε 725.000.

Παράλληλα έκανε λόγο για αυξητική τάση στα ραντεβού για εμβόλιο, αναφέροντας πως έχουν κλειστεί μέχρι στιγμής 1 εκατ. 420 χιλιάδες ραντεβού με 600 χιλιάδες από αυτά να αφορούν την πρώτη δόση και 820 χιλιάδες την δεύτερη.

Ο αριθμός των διαθέσεων ραντεβού είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό δόσεων που αναμένεται να λάβει η χώρα, ξεκαθάρισε ο κος Θεμιστοκλέους.

Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, σημείωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας .

Ο κ. Θεμιστοκλέους επιπρόσθετα, αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις.  

Eπιπλέον την προηγούμενη εβδομάδα παραλάβαμε 24.000 δόσεις από την Moderna και 90.000 δόσεις από την Astrazeneca.

Πηγή: skai.gr