Θέμα ωραρίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ωραρίου ούτε για την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων», διευκρινίζει ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Όπως δήλωσε, «εάν οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για την περίοδο του καλοκαιριού θα την εξετάσουμε».
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΓΣΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος με διορθωτική του δήλωση στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες δε ζητούν τελικά την άρση της υπουργικής απόφασης, που δίνει δυνατότητα να λειτουργούν τα καταστήματα μέχρι τις 9 το βράδυ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΣΒΕΕ νωρίς το μεσημέρι σε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υπέβαλλε κείμενο, με το οποίο ζητούσε - μεταξύ άλλων - να μην ισχύσει το υφιστάμενο καθεστώς ωραρίου και να υπάρχουν απόκλισης κατά την περίοδο των αγώνων.
Το όλο θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων, οι εκπρόσωποι της οποίας προειδοποίησαν με κινητοποιήσεις εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για την απελευθέρωση του ωραρίου.
Πηγή: skai.gr