Ιδρυτής Αττικού Πάρκου σε ΣΚΑΪ: Γιατί ήταν αδύνατο να ναρκωθεί ο χιμπατζής

Τι απαντά στις επικρίσεις μετά τη θανάτωση του άγριου ζώου που διέφυγε.

«Ήταν αδύνατο να γίνει νάρκωση λόγω της κατάστασης του ζώου, που είχε πολύ υψηλή αδρεναλίνη», τόνισε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουάρ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα» για την θανάτωση χιμπατζή και τον σάλο που προκλήθηκε.

Είπε πως για περίπου 20 λεπτά έγινε προσπάθεια να οδηγηθεί από πλαϊνή πόρτα στο εσωτερικό του πάρκου, πως βεβαίως υπήρχαν οι ενέσεις για την αναισθησία του, αλλά ένα ζώο σαν το χιμπατζή που βλέπει ένα αυτοκίνητο με άλλα τέσσερα - πέντε άτομα να είναι έτοιμα κάτι να του κάνουν «θα τους επιτεθεί αμέσως».

Ο κ. Λεσουάρ είπε ακόμη ότι υπάρχουν διεθνή πρωτόκολλα για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ότι οι χιμπατζήδες είναι πρώτοι στη λίστα με τα επικίνδυνα ζώα σε περίπτωση διαφυγής και πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη ημέρα για την κοινωνία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

«Για εμάς είναι τραγικό συμβάν. Σαν να πρέπει εσείς να σκοτώσετε το σκυλί σας διότι πρόκειται να κάνει επίθεση σε κάποιον. Είναι ακριβώς το ίδιο. Εσείς θα έχετε μια φοβερή στεναχώρια, αλλά είστε υποχρεωμένος να πάρετε κάποια μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Λεσουάρ.

Ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου είπε πως γίνεται έρευνα για το πώς διέφυγε από το χώρο με τους χιμπατζήδες το ζώο, ενώ υπάρχουν τρεις σειρές από ηλεκτροφόρα καλώδια και μια τάφρος με νερό. Εκτιμάται ότι δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα επτά άλλων χιμπατζήδων.
 

Πηγή: skai.gr