Θάνατος επιχειρηματία στο Καβούρι: «Ήταν πιωμένος, μου δάγκωσε το χέρι»

Στην φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του στην 1η τακτική ανακρίτρια ο 23χρονος κατηγορούμενος για τον θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου επιχειρηματία Λεονάρδου Σίτινα στο Καβούρι, μετά από έντονο διαπληκτισμό που φέρονται να είχαν.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού πως είναι αβάσιμη η κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται καθώς χτύπησε μόνο μία φορά το θύμα με γροθιά ενώ διατυπώνει την άποψη πως ο θάνατος του 47χρονου πιθανότατα δεν οφείλεται στο δικό του χτύπημα αλλά σε άλλο που υπέστη το θύμα το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Σε υπόμνημα που παρέδωσε μαζί με τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια στην ανακρίτρια, ο 23χρονος υποστηρίζει ότι το θύμα, με το οποίο ο ίδιος και η οικογένεια του είχαν καλές σχέσεις, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζε είχε οδηγηθεί "στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. Συχνά τον βλέπαμε να περιφέρεται στο συγκρότημα των κατοικιών και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα προς τους κατοίκους". Τονίζει επίσης ότι δεν υπήρχε κανένα προηγούμενο με τον επιχειρηματία, καμία έριδα ή αντιδικία μεταξύ τους.

Αναφερόμενος στον διαπληκτισμό της Κυριακής 1ης Μαρτίου, ο κατηγορούμενος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν όταν συνάντησε τον επιχειρηματία ενώ είχε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά:

"Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά «hey motherfucker». Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο. Αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο που έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιάστηκα και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει αλλά εκείνος δεν το άφηνε. 'Αρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε, αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι".

Σύμφωνα με τον 23χρονο η έκθεση του ιατροδικαστή επιβεβαιώνει ότι το θύμα έφερε ένα μόνο χτύπημα. Κατά την θέση που διατυπώνει ο κατηγορούμενος, το θύμα είναι πιθανόν να κατέληξε εξαιτίας άλλου χτυπήματος που του προκάλεσε αιμάτωμα στο κεφάλι καθώς πολύ αργότερα και ενώ το μεταξύ τους συμβάν είχε λήξει, το θύμα, που είχε αρνηθεί να διακομισθεί με το ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο, βρέθηκε να κοιμάται στο πάτωμα του σπιτιού του καθώς πιθανότατα είχε συνεχίσει την κατανάλωση αλκοόλ. Ο επιχειρηματίας εξέπνευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Μαρτίου.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωση του μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για προφυλάκιση του εντολέα του αναφέρει ότι "Είναι μια σκληρή κρίση για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος" ενώ προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης εντός του επόμενου 5νθημέρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ