Τέσσερις Δήμοι της Αττικής «υιοθετούν» πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής δραστηριότητας και της καθημερινής ζωής των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών της Εύβοιας αποφάσισαν οι δήμοι Βύρωνα, Αγίου Δημητρίου, Ηλιούπολης και Καισαριανής.

Ειδικότερα αποφάσισαν ο κάθε Δήμος να «υιοθετήσει» και μια πυρόπληκτη κοινότητα και να κινητοποιήσουν όχι μόνο τις διοικητικές τους δυνατότητες αλλά και την κοινωνία κάθε Δήμου της Αττικής, ώστε να αναπτυχθεί η συνείδηση της αδελφοποίησης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους κατοίκους κάθε πόλης.

Την περασμένη Παρασκευή, οι Δήμαρχοι Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, επισκέφτηκαν τον Δήμο «Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» στην Εύβοια και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιώργο Τσαμπουρνιώτη.

Ο κ. Τσαμπουρνιώτης περιέγραψε τις συνέπειες από την καταστροφική πυρκαγιά και τις πληγές που άφησε πίσω της, καθώς και την αργοπορία που παρουσιάζει η μέριμνα της κεντρικής διοίκησης. Ακολούθησαν συναντήσεις των δημάρχων και με τους αντίστοιχους κοινοτάρχες (μετά από την επί τόπου επίσκεψη τους  στις τέσσερεις κοινότητες) και έγινε μια πρώτη καταγραφή των αναγκών.

Ο Δήμος Βύρωνα ανέλαβε να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της κοινότητας Παππάδων, ο Δήμος Αγ. Δημητρίου την κοινότητα Κερασιάς, ο Δήμος Ηλιούπολης την κοινότητα Αχλαδίου, ο Δήμος Καισαριανής την κοινότητα Κοτσικιά. 

«Οι Δήμαρχοι σε συνεργασία με την επιτροπή αλληλεγγύη πολιτών κάθε δήμου συνεχίζουν από κοινού την κινητοποίηση τους και οργανώνουν πλέον τους τρόπους παροχής βοήθειας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που ανέλαβαν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.  

Πηγή: skai.gr