Τεράστιες καθυστερήσεις στη Θεσσαλονίκη. Όμηροι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι

Τεράστιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην καταμέτρηση των ψήφων σε αρκετά εκλογικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα, 40 ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης να μην έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.

Δικαστικοί αντιπρόσωποι καταγγέλλουν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην παντελή απουσία μελών της εφορευτικής επιτροπής που είχαν οριστεί να παραστούν στις εκλογές και ως εκ τούτου υποχρεώνονται να καταμετρήσουν οι ίδιοι τις χιλιάδες ψήφους. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι, ακριβώς επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα εκλογικά κέντρα και κοιμούνται σε αυτά.

Όπως λένε, έχουν αποστείλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να βρεθεί μια λύση, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει καμία απάντηση.

Για «πρωτοφανή καθυστέρηση που δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ορφανό, αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 26 Μαΐου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως «η θέση της παράταξης "Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον" για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 θα δοθεί με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων από το Υπουργείο Εσωτερικών για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας. Το τελικό αποτέλεσμα του α' γύρου των εκλογών είναι αυτό που θα σχολιάσουμε και το οποίο θα μας υποδείξει τις όποιες επόμενες ενέργειές μας».

Πηγή: skai.gr