Τέλος τα δωρεάν φάρμακα

Από την τσέπη τους θα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους από τις 17 Νοεμβρίου οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου μετά την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά να σταματήσουν την πίστωση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να μην υπογράψουν ξανά ατομικές συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ ακόμα και αν το ταμείο εξοφλήσει τα χρέη του τα οποία πλέον ανέρχονται σε 70.000.000 ευρώ μόνο για τα φαρμακεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, οι φαρμακοποιοί θα συνεργαστούν ξανά με τον ΟΠΑΔ μόνο στην περίπτωση που το Ταμείο δεχτεί να υπογράψουν Συλλογική Σύμβαση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο οι φαρμακοποιοί είχαν αποφασίσει και πάλι να σταματήσουν την πίστωση, όμως ανέστειλαν την απόφασή τους μετά τις υποσχέσεις που έλαβαν ότι θα αποληρωθούν τα χρέη.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν σήμερα, από τον Σεπτέμβριο έχουν εισπράξει τις οφειλές μόνο ενός μήνα ενώ τα χρέη του ΟΠΑΔ είναι από τον Απρίλιο.
Πηγή: skai.gr