Τελεσίγραφο δίνουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Χρονικό περιθώριο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου αποφάσισαν να δώσουν στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πριν προβούν σε κινητοποιήσεις.

Ελπίζουν ότι έως τότε θα δουν απτά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της εταιρείας και την υλοποίηση των προγραμμάτων μετατάξεων και συνταξιοδοτικού, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Διευκρίνισε ότι «από αύριο ξεκινά και πάλι η διάθεση ζάχαρης από το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, που είχε παύσει τη Δευτέρα 6 Μαΐου».

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν απτές ενέργειες μέχρι τις 15 του μηνός ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι «από την Πέμπτη 16/5 θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, καταλήψεις ή και ακόμη και επίσχεση εργασίας, όπως άλλωστε αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που είχαμε».

Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ
είναι επί επτά μήνες απλήρωτοι, με το συνολικό ποσό που έχουν λαμβάνειν να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Βαρκάκης. Προσέθεσε δε ότι «υπάρχουν οφειλές και παρελθόντων χρόνων που διαμορφώνονται σε πάνω από 150.000 ευρώ».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ