Κλείσιμο

Στην «Team Future» της bwin οι «Fantastic-5» των ρίψεων!

Η Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής βρίσκεται 45 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκε από πρόσφυγες, με την Ανταλλαγή Πληθυσμών του 1922. Οι δυσκολίες της δικής τους πορείας, είναι σαν να λάξευσαν τον χαρακτήρα της περιοχής. Άφησαν μια βαριά κληρονομιά, έναν τρόπο ζωής που προστάζει πως καμιά μάχη δεν χάνεται πριν δοθεί. Αυτή η κληρονομιά διέπει και τον Α.Σ Κένταυρο, την ομάδα στίβου της περιοχής, στην οποία βρίσκεται η ελίτ της νέας γενιάς. Μια παρέα αθλητών που έμαθε να μην τα παρατά ποτέ και να γίνεται ακόμα πιο δυνατή μέσα από τις δυσκολίες.


Ελίνα Τζένγκο, Τάσος Λατιφλάρι, Αναστασία Ντραγκομίροβα, Σοφία Κεσσίδη και ο πιο έμπειρος Οδυσσέας Μουζενίδης. Κρατήστε τα ονόματα. Για όσους δεν παρακολουθούν στίβο, πρόκειται για την πιο ταλαντούχα ομάδα αθλητών που έχει να επιδείξει ο ελληνικός αθλητισμός. Για την ακρίβεια, είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Είναι μια οικογένεια, που έχει γαλουχηθεί από τη σκληρή δουλειά και τις δυσκολίες. Είναι οι fantastic-5 της νέας γενιάς, οι οποίοι αποτελούν μέλη της Team Future, της ομάδας της bwin!


Όλοι ανήκουν στην εθνική ομάδα στίβου, έχοντας διεθνείς διακρίσεις από πολύ μικρή ηλικία. Ο 21χρονος Οδυσσέας Μουζενίδης, πρωταθλητής Ελλάδας στον κλειστό στίβο, αποτελεί την μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας στη σφαιροβολία. Η ακοντίστρια Ελίνα Τζένγκο αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης για το 2018, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Παρότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, δεν μπορούσε να πάρει την υπηκοότητα και το γεγονός αυτό την έφερε στα όριά της. Όμως, βγήκε από αυτή τη δυσκολία πιο δυνατή. 


Η 18χρονη, πολυσύνθετη, Αναστασία Ντραγκομίροβα, είναι η κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης όλων των εποχών στο ελληνικό πένταθλο, ενώ έχει καταγράψει ρεκόρ και στη σφαιροβολία! Ο Τάσος Λατιφλάρι, ο έτερος «Διόσκουρος» της ελληνικής σφαιροβολίας αναδείχθηκε το 2020 πρωταθλητής Ελλάδας στον κλειστό στίβο και παλεύει κάθε μέρα. Τόσο στον αθλητισμό, όσο και στη ζωή. Τέλος, η Σοφία Κεσίδη έδειξε το ταλέντο της στη δισκοβολία από το 2018, όταν αναδείχθηκε χρυσή πρωταθλήτρια στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο, ενώ έχει επίσης διακριθεί ως κορυφαία αθλήτρια από τον ΣΕΓΑΣ. 


Θα φανταζόταν κανείς ότι, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, οι αθλητές αυτοί, οι οποίοι στηρίζουν τα όνειρα της Ελλάδας για διάκριση στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα είχαν τα απαραίτητα εφόδια. Ότι θα προπονούνταν σε κατάλληλες συνθήκες, ότι θα είχαν όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό για να επικεντρωθούν στον πρωταθλητισμό. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει. Η προπόνησή τους αποτελείται ουσιαστικά από δύο μέρη, τα βάρη και τις ρίψεις. Όσον αφορά στο πρώτο, ο προπονητής τους είχε νοικιάσει τα τελευταία χρόνια ένα υπόγειο και προσπάθησε ο ίδιος να το οργανώσει και να το ηχομονώσει, για να έχουν έναν χώρο οι αθλητές του. Το γυμναστήριο έκλεισε κατόπιν συλλογής υπογραφών, με αποτέλεσμα ο κάθε αθλητής να κάνει βάρη στα  υπόγεια του σπιτιού του, όπως και όποτε μπορεί. 


Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, οι προπονήσεις γίνονται σε μια έκταση, στην οποία από τη μία πλευρά βρίσκεται ένα κτήριο και από την άλλη... γκρεμός! Έτσι, αν τυχόν κάποια βολή ξεφύγει, είναι πιθανόν να χάσουν το ακόντιο ή τη σφαίρα, ή στην καλύτερη περίπτωση να σπαταλήσουν χρόνο για τα επανακτήσουν. Προκειμένου να μην χάνεται εξοπλισμός, κάνουν τις ρίψεις σε χωράφια και σε τσιμέντο, με αποτέλεσμα τα όργανά τους να φθείρονται πάρα πολύ γρήγορα. Προφανώς, όσο εξελίσσονται και μεγαλώνουν τα ρεκόρ τους, τόσο πιο ακατάλληλος κρίνεται ο χώρος, ενώ οι συνθήκες αγώνα στο ταρτάν είναι διαφορετικές, γεγονός που προκαλεί μειονέκτημα σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Μολονότι έχει τονιστεί επανειλημμένα η ανάγκη να αλλάξουν οι συνθήκες προκειμένου οι αθλητές να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως το ταλέντο και την προσήλωσή τους, δεν υπήρξε καμία δράση. Μέχρι να εμφανιστεί η bwin.


To διεθνές στοιχηματικό brand αποδεικνύει συνεχώς ότι στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό. Είτε χορηγώντας τα μεγαλύτερα δρομικά event της χώρας, είτε αγκαλιάζοντας τα όνειρα των ταλαντούχων αθλητών. Στο χορηγικό πρόγραμμα «Team Future», το οποίο πλέον απαριθμεί 18 άτομα, εντάχθηκαν όλοι οι αθλητές του Α.Σ Κενταύρου, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Οδυσσέας Μουζενίδης. 


Η bwin είναι δίπλα τους για να τους βοηθήσει να πετύχουν τα όνειρα τους ή έστω να τα διεκδικήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χωρίς την υποστήριξη της, δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες και να διεκδικούν καλύτερες επιδόσεις στα αθλήματά τους. Είναι ο συμπαίκτης που έψαχναν τόσον καιρό, ένα brand που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και είναι αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό τους, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα. Στην ουσία, είναι ο σύμμαχος που αναζητά ο ίδιος ο αθλητισμός…


21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Πηγή: skai.gr