Κλείσιμο

Τα προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αττική λόγω του Τηλέμαχου

Σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις προκαλεί η επέλαση του κύματος κακοκαιρίας Τηλέμαχος στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Το πέρασμα του Τηλέμαχου θα είναι σύντομο, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του θα είναι πολύ έντονα και σε αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα, σε σχέση με τη Σοφία, την παγωμένη καταιγίδα που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα τη χώρα.

Επί της Λεωφόρου Κύμης, από το Ολυμπιακό Χωριό προς την Εθνική Οδό, είχαν διπλώσει νωρίτερα δύο νταλίκες λόγω της κακοκαιρίας. Λόγω του περιστατικού καταγράφονταν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στις γύρω οδούς. 

Άνοιξε πάντως η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί από τις 2.30 το πρωί λόγω της χιονόπτωσης. 

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Θήβας .

Κλειστή παραμένει από το απόγευμα της Δευτέρας η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας.

Λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Διεκόπη η κυκλοφορία – λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης – και στην λεωφόρο Χασιάς. Τα οχήματα δεν μπορούν να κινηθούν από το ύψος του καταστήματος Αβραμίδης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τα Δερβενοχώρια.

Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.


Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο και στην λεωφόρο Χασιάς προς τα Δερβενοχώρια.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στην περιοχή Καλοπούλα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή, καθώς και στην έξοδο της λεωφόρου Κατεχάκη προς Καισαριανή, που επίσης είχε διακοπεί λόγω της χιονόπτωσης.

Με τροποποιήσεις εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ειδικά στα βόρεια και τα βορειοανατολικά της Αττικής. Μεταξύ των λεωφορείων, που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους λόγω παγετού, είναι το 550 (Κηφισιά-Π. Φάληρο) πηγαίνει μέχρι το «δαχτυλίδι» στο Μαρούσι, το 622 (Ανω Γαλάτσι-Γουδή), πηγαίνει μέχρι την πλατεία Κυψέλης, το 608 (Νεκρ. Ζωγράφου-Γαλάτσι) και το 224 (Καισαριανή-Ελ. Βενιζέλου).