Τα αφυπνιστικά μηνύματα 2 Ελληνίδων στην Ιταλία που βιώνουν την πανδημία του κορωνοϊού

Καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού προχωρά με γοργούς ρυθμούς παγκοσμίως, είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να περάσουν το δικό τους μήνυμα για αυτό που βιώνουν.

Στην Ιταλία συγκεκριμένα, έχει τεθεί ολόκληρη η χώρα σε καραντίνα, καθώς οι θάνατοι από τον ιό έχουν ξεπεράσει τους 800.

Δύο Ελληνίδες που ζουν στην Ιταλία στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την κατάσταση που βιώνουν, αλλά και για αυτά που πρέπει όλοι να προσέξουμε.

Η Θεώνη από το Βενέτο της Ιταλίας εξιστορεί την εμπειρία της τον τελευταίο μήνα. «Υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού» επισημαίνει στο γράμμα της, εξηγώντας πως έπρεπε να είχαν δώσει μεγαλύτερη σημασία στο θέμα εξ αρχής. 

Οι κάτοικοι δεν υπάκουσαν στα μέτρα της κυβέρνησης για κατ’ οίκον περιορισμό. «Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο!», είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποιεί, μάλιστα, ότι αν οι πολίτες δεν υπακούν στις οδηγίες των ειδικών το σύστημα υγείας δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα. 

«Γι’ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα! Ο,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση, σεβαστείτε τα !!!!!!!
Μείνετε σπίτι σας! Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!!!!!! Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας! Δυο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη!»

 

 

Η Ελένη από το Μιλάνο, γράφει για το τι πρέπει να προσέξουμε για να μην φτάσουμε τους αριθμούς της Ιταλίας.

«Αν δεν συνεργαστούμε ΟΛΟΙ να κάτσουμε ΣΠΙΤΙ, ξεκινήστε από τώρα να κλαίτε τους παππούδες σας , τις γιαγιάδες σας και όσους είναι σε ευπαθείς ομάδες.», λέει χαρακτηριστικά η Ελένη.

Όπως, μάλιστα, επισημαίνει στο γράμμα της «η βόρεια Ιταλία έχει από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Και παρ'αυτα, την Δευτέρα τα νοσοκομεία ανακοίνωσαν πως δεν έχουν άλλες θέσεις για διασωληνώσεις.»

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουν όλοι τη σημαντικότητα των μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς όπως γράφει στο γράμμα της «στόχος είναι να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία απότομα, μα με σταθερό ρυθμό, ώστε και το προσωπικό εκεί να έχει εξοπλισμό για να σώσει ζωές.»
 

 

 

Πηγή: skai.gr