Τα επόμενα βήματα για χαλάρωση μέτρων -Τι θα γίνει με εμβόλια, προνόμια και κυκλοφορία

Προνόμια α λα Ισραήλ εξετάζουν και στην Ελλάδα για τους εμβολιασμένους.

Για να αποφύγει ένα τέταρτο κύμα η χώρα πρέπει να χτίσει μέσα στο καλοκαίρι το τείχος ανοσίας. 

Με στόχο να καμφθούν οι αντιστάσεις αρνητών και διστακτικών κυβέρνηση και επιστήμονες ανοίγουν πλέον τη συζήτηση για τα επιπλέον δικαιώματα που θα μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι. 

Παράλληλα, σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα προς την «Ελευθερία».

Το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων

Από αύριο, Δευτέρα 7 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα των όλων των εμβολίων για τους 25-29 ετών. 

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθεί παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα της μουσικής στην εστίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση κυκλοφορίας που τώρα ξεκινάει από τις 00:30 θα παραταθεί μέχρι τη 01:30.

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον. Το σχέδιο πιθανόν να ανακοινωθεί αύριο, Δευτέρα.

Επίσης, εντός του καλοκαιριού ίσως ληφθούν αποφάσεις για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων. Ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνταγματικοί περιορισμοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται και αυτό είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση εδώ και καιρό.

«Πρέπει να δώσουμε κίνητρα, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δώσουμε κίνητρα, θα έχεις μεγαλύτερη Ελευθερία στις κινήσεις σου εντός Ή εκτός της επικρατείας θα είχες τη δυνατότητα να επισκέπτεσαι ενδεχομένως χώρους που σήμερα είναι κλειστοί και θα ανοίξουνε για αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί. τέτοιου είδους πράγματα τα οποία τα συζητάμε θυμίζω εδώ και Περίπου ένα μήνα νομίζω τώρα στα μέσα Ιουνίου έχει φτάσει το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να πάρουμε κάποιες αποφάσεις για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό. Δραστηριότητες που είναι κλειστές να ανοίξουν για τους ανθρώπους που εμβολιάζονται.», είπε ο υπουργός.
 

Πηγή: skai.gr