Σύσκεψη στο Μαξίμου για Όμικρον και σχολεία: Προς άνοιγμα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου

Η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον αλλά και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τα σχολεία όλες οι απόψεις φαίνεται να συγκλίνουν ότι θα πρέπει να ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου. Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών και αναμένονται οι εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση. Οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των self test που θα πρέπει να κάνουν κάθε εβδομάδα οι μαθητές. 

Γίνονται επίσης συζητήσεις το άνοιγμα των σχολείων να συνοδευτεί με ένα rapid test για όλους τους μαθητές, ένα εγχείρημα με δυσκολίες, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο όγκος των τεστ που θα πρέπει να γίνουν μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

«Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας, προσανατολισμός και στρατηγικός μας στόχος, είναι να ανοίξουν τη Δευτέρα», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στα σχολεία που λειτουργούν με το πιο οριοθετημένο πλαίσιο που υπάρχει.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, οι επιστήμονες αναμένουν κορύφωση του πανδημικού κύματος στη χώρα μας περί τις 20 Ιανουαρίου με δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα ημερησίως.

Τα μοντέλα που επεξεργάζεται η ομάδα του καθηγητή Νίκου Τζανάκη «δείχνουν» 48.000 έως 52.000 κρούσματα κατά μέσο όρο και κορύφωση μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου και του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη 65.000 κρούσματα κατά μέσο όρο και κορύφωση μεταξύη 19 με 22 Ιανουαρίου.

Χθες Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 17.633 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας σε 78.679 τεστ, με την θετικότητα να εκτοξεύεται στο 22,41%.

Πηγή: skai.gr