Συρίγος σε ΣΚΑΪ 100.3: Σε Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, ΑΠΘ οι αστυνομικοί φρουροί

Σε συγκεκριμένα πανεπιστημικά ιδρύματα, στα οποία υπάρχει πρόβλημα θα βρίσκονται αστυνομικοί φρουροί, όπως έκανε γνωστό σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ 100.3 ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, 'Αγγελος Συρίγος.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για την πανεπιστημιούπολη και την πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πανεπιστήμιο Πάτρας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Τόνισε δε ότι η αστυνομική αρχή έχει στόχο να προλαμβάνει και να καταστέλλει τα ποινικά αδικήματα και η φύλαξη θα γίνεται για να μην μπαίνουν μεσα στα ιδρύματα παραβατικά στοιχεία. 

Ξεκαθάρισε οτι οι 1.000 αστυνομικοί φρουροί -που δε θα οπλοφορούν- θα πληρώνονται απο το υπούργειο Προστασίας του Πολίτη. 

Ερωτηθείς για το σχέδιο νόμου που προβλέπει ότι η βάση εισαγωγής (που θα ισχύει από τις Πανελλαδικές του 2021) θα προκύπτει από ένα ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου στα μαθήματα που εξετάστηκαν, σημείωσε ότι στόχος είναι να τελειώσει το θέμα με τους αιώνιες φοιτητές. 
«Υπάρχουν τμήματα που δεν παράγουν αποφοίτους», σχολίασε ο κ. Συρίγος και ανέφερε ότι πολλοί πρυτάνεις εκφράζουν ικανοποίηση για αυτή την πρόταση. 

 

 

 

Πηγή: skai.gr