Κλείσιμο

Συνεχίζουν την απεργία οι δάσκαλοι

Συνέχιση των κινητοποιήσεων για έκτη εβδομάδα αποφάσισε η συνδικαλιστικη ηγεσία των δασκάλων, με επτά ψήφους υπέρ και τέσσερα λευκά, ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ Δημήτρης Μπράτης ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι πανεπιστημιακοί για την ερχομένη Τετάρτη. Την ίδια ημέρα ήταν προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Γιάννης Τραγάκης, το θέμα δεν θα συζητηθεί την Τετάρτη, κατόπιν σχετικής πρότασης του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.

Αντιδράσεις

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη αντίδραση από το ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι "δεν ήθελε να συζητηθεί το σχετικό άρθρο για να μην αποκαλυφθεί πιο πλατιά η ήδη διακηρυγμένη συμφωνία του με τη ΝΔ για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και τη μετατροπή ολόκληρου του συστήματος της δημόσιας εκπαίδευσης και της έρευνας σε υποχείριο των επιχειρηματιών".

Ανακοίνωση σχετικά με το θέμα εξέδωσε και ο Συνασπισμός, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: "Καλούμε και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να αναθεωρήσουν τη θέση τους και να δεσμευθούν ότι δεν θα γίνει καμία τροποποίηση του άρθρου 16 που θα επιτρέπει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων με οιαδήποτε μορφή γιατί τον Γενάρη, που προγραμματίζουν τη συζήτηση, οι αγώνες της εκπαιδευτικής συμμαχίας θα είναι ακόμη πιο ισχυροί κα αποτελεσματικοί".
Πηγή: skai.gr