Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Ν. Σεργιανόπουλου

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, στις 3 Ιουνίου 2008, με κατηγορούμενο 30χρονο Γεωργιανό, που έχει ομολογήσει την πράξη του.

Στο δικαστήριο προβλήθηκε βίντεο από κάμερα ασφαλείας ταχυφαγείου, όπου φαίνεται ο ηθοποιός, λίγες μέρες πριν την δολοφονία του, να πληρώνει για μπύρες, τις είχε πάρει νεαρός, που τον συνόδευε.

Υπεράσπιση και Πολιτική Αγωγή υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο νεαρός, που εμφανίζεται στο επίμαχο βίντεο, είναι ο κατηγορούμενος.

Νωρίτερα είχαν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορητηρίου, με εκείνες του αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Γ. Αλεβιζόπουλου, του σκηνοθέτη, Στράτου Μαρκίδη, και του καθηγητή Θεάτρου, Κωνσταντίνου Σφυρικίδη.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος, που έχει ειδικότητα στη φαρμακολογία, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο συνδιασμός των ουσιών, που είχε χρησιμοποιήσει ο ηθοποιός λίγες ώρες πριν την δολοφονία του, επιτείνει συμπεριφορές ανάλογες με την ιδιοσυγκρασία και την ψυχική δομή του ατόμου, που τις λαμβάνει.

Οι άλλοι δύο μάρτυρες αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του θύματος. Ένοικος του διαμερίσματος κάτω από εκείνο, όπου διέμενε ο ηθοποιός, που κλήθηκε από το δικαστήριο, κατέθεσε ότι την επίμαχη νύχτα δεν άκουσε τίποτα από τον επάνω όροφο.

Η δίκη συνεχίζεται.
Πηγή: skai.gr