Συνεχή και αντικρουόμενα τα σχόλια για τους Αγώνες

Σκωτσέζικο ντους από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
«Το φιάσκο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων αποκαλύπτεται με τη κλοπή των καρτών άδειας εισόδου» είναι ο τίτλος ανταπόκρισης της Daily Telegraph από την Αθήνα. Η ανταπόκριση της εφημερίδας βασίζεται σε «πηγή που σχετίζεται με θέματα ασφαλείας» σύμφωνα με την οποία εκλάπησαν κάρτες άδειας εισόδου στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις από τα παρμπρίζ αφύλακτων αυτοκινήτων.
«Η κλοπή των καρτών εγείρει ανησυχίες ότι τρομοκράτες που μεταφέρουν αυτοκινητοβόμβες μπορούν να εισέλθουν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις» σημειώνει η ανταπόκριση της εφημερίδας που προσθέτει και έναν ακόμη λόγο για τις ανησυχίες που εκφράζει για την ασφάλεια. Επικαλούμενη ανώνυμη πηγή γράφει ότι «χιλιάδες υπάλληλοι έχουν προσληφθεί από την οργανωτική επιτροπή» χωρίς να έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για το παρελθόν τους.
Με τίτλο «οι απεργίες στην Αθήνα θέτουν τις προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς σε κίνδυνο» ανταπόκριση των Times αναφέρεται στην απεργία των ξενοδοχοϋπάλληλων, και των κινητοποιήσεων των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ.
Η Independent με τίτλο η «η Αθήνα πανικοβάλλεται από έκρηξη βόμβας και την απεργία των ξενοδοχοϋπαλλήλων» αναφέρεται στην έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας «κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ» λίγο έξω από την Αθήνα.
Σχέδιο αναρχικών ομάδων να πλήξουν την Αθήνα την περίοδο των Αγώνων βλέπει η «Corriere de la serra «.
Με τίτλο «σχέδιο αναρχο-επαναστατών, θα πλήξουμε την Αθήνα» η ιταλική εφημερίδα φιλοξενεί άρθρο, σύμφωνα με το οποίο αναρχικοί από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γερμανία, συναντήθηκαν στην Ιβηρική Χερσόνησο προκειμένου να προγραμματίσουν «ενέργειες» σε βάρος των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων της Αθήνας.
Οι ισπανικές αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι στη συνάντηση έλαβαν μέρος άτομα που τον περασμένο Δεκέμβριο έστειλαν επιστολές παγιδευμένες με βόμβες σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
>Διάψευση
Η οργανωτική επιτροπή της «Αθήνα 2004» διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα περί κλοπής των καρτών εισόδου στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υπάρξει καμία σχετική καταγγελία.Τονίζει ακόμα πως οι συγκεκριμένες άδειες επικολλούνται στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και δεν μπορούν να απομακρυνθούν παρά μόνο αν καταστραφούν. Τέλος, επισημαίνει ότι για την είσοδο σε Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις απαιτείται εκτός από το σήμα του αυτοκινήτου και η διαπίστευση των ατόμων που επιβαίνουν σ` αυτό.
Πηγή: skai.gr