Συνελήφθησαν 16χρονος και 18χρονος για απόπειρα εμπρησμού στον Κολωνό

Ένας 16χρονος και ένας 18χρονος συνελήφθησαν, τις πρωινές ώρες προχθές, μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στον Κολωνό, λίγα λεπτά μετά από απόπειρα εμπρησμού ΔΧ φορτηγού στην περιοχή του Κολωνού.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με ακόμη έναν συνεργό τους που κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης, έσπασαν με πέτρα το παράθυρο της πόρτας του οδηγού του φορτηγού, έριξαν βενζίνη στα καθίσματα με ένα πλαστικό δοχείο που είχαν μαζί τους και ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά αλλά δεν πρόλαβαν γιατί στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί μετά από τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση.

Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή, αλλά σε απόσταση περίπου 150 μέτρων οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο και τον 18χρονο, ενώ ο τρίτος διέφυγε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα εμπρησμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία.

Επιπρόσθετα, ο 16χρονος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενος σουγιάς μήκους 15 εκατοστών και αναπτήρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ