Συνελήφθη 16χρονος διακινητής μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που ενέχονται σε ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Το πρωί της Πέμπτης, στο πλαίσιο περιπολιών στην Εγνατία Οδό και στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας, εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στο ύψος των κόμβων Κερδυλλίων και Ασπροβάλτας αντίστοιχα, ισάριθμα επιβατικά αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Συνελήφθησαν ένας 16χρονος Σύρος και ένας 26χρονος ημεδαπός, κατά περίπτωση, οι οποίοι κατελήφθησαν να μεταφέρουν άτομα που δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Στο πλαίσιο έρευνας του οχήματος που οδηγούσε ο δεύτερος άντρας, εντός σταχτοδοχείου εντοπίστηκε κουτί σπίρτων που περιείχε ποσότητα ηρωίνης, το οποίο και κατασχέθηκε.
Σε βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και Αγίου Αθανασίου αντίστοιχα, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων μεταφοράς.

Σημειώνεται ότι, οι δύο οδηγοί στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.
 

Πηγή: thestival.gr