Κλείσιμο

Συνεδριάζουν οι πανεπιστημιακοί

Χωρίς την παρουσία του υπουργείου Παιδείας άρχισαν την Πέμπτη το απόγευμα οι διήμερες εργασίες του 8ου συνεδρίου της ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών.

Στο συνέδριο αναμένεται να συγκρουστούν δύο ομάδες: εκείνοι που επικροτούν την πολιτική της νυν ηγεσίας του κλάδου και εκείνοι που διαφωνούν με την παρατεταμένη απεργία διαρκείας του κλάδου και ζητούν ανοιχτά πανεπιστήμια.

Oι συσχετισμοί που έχουν διαμορφωθεί στην ομοσπονδία οδηγούν στην εκτίμηση ότι πρώτη παράταξη αναμένεται να εκλεγεί και πάλι η Συσπείρωση αλλά με απώλεια δυνάμεων, άνοδο θα έχει ο χώρος που εκπροσωπεί την ανανεωτική Αριστερά, την κίνηση των 1.000 πανεπιστημιακών και το ΠΑΣΟΚ, ενώ στα ίδια επίπεδα κινείται το ΚΚΕ.

Η δεξιά παράταξη αναμένεται να αποσπάσει το ίδιο ποσοστό με αυτό στο προηγούμενο συνέδριο, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα μοιραστούν διάφορες συνεργασίες και παρατάξεις ή ψηφοδέλτια συγκεκριμένων σχολών, όπως το ψηφοδέλτιο που έχουν συγκροτήσει μέλη της Oδοντιατρικής Σχολής.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της Oμοσπονδίας.

Αποχώρησε ο πρύτανης. Η συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών διεκόπη λόγω αποχώρησης του πρύτανη του ιδρύματος, Χρήστου Κίττα, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους υγείας και κόπωσης.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν φοιτητές, ο κ. Κίττας αντιδρούσε στην απόφαση των υπολοίπων μελών που τάσσονται κατά του νέου νόμου - πλαισίου. Μάλιστα, σύμφωνα με φοιτητές, ο κ. Κίττας φέρεται να χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, λέγοντας: "παραιτούμαι".

Στο μεταξύ,
συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας είχαν το πρωί της Παρασκευής ο Γ. Αλογοσκούφης και η Μ. Γιαννάκου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ψηφιακή στρατηγική για την παιδεία, καθώς και η εφαρμογή του προϋπολογισμού του υπουργείου Παιδείας και οι δαπάνες για την παιδεία. Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις.
Πηγή: skai.gr