Κλείσιμο

Σύνδεση καταλήψεων, «ταράτσας» και Επαναστατικής Αυτοάμυνας

Σύνδεση των 2 από τους 6 συλληφθέντες των 2 καταλήψεων που εκκένωσαν οι αρχές στα Εξάρχεια με τον καταζητούμενο και κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε μία ανάλυση των δεδομένων από τις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου προχώρησαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Αρχικά διαπίστωσαν ότι 2 από τους 6 συλληφθέντες της ταράτσας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη προέρχονται από 2 εκκενωμένες καταλήψεις, τις οποίες φέρεται να διαχειριζόταν ο 46χρονος καταζητούμενος για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, πρόκειται για νεαρούς που δεν ήταν γνωστοί στην αστυνομία και δεν έχουν καμία σύλληψη ή προσαγωγή. 

Κατά τη διάρκεια της επετείου του Πολυτεχνείου και πριν την πορεία οι αξιωματικοί εντόπισαν παρατηρητές αντιεξουσιαστές με ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και σκύλους που έκαναν βόλτα και χαρτογραφούσαν τα σημεία που βρίσκονταν οι αστυνομικές δυνάμεις. Στόχος τους φέρεται να ήταν να ενημερώνουν για την ασφαλή κίνηση τα άτομα που ήθελαν να ανέβουν σε ταράτσες προκειμένου να εκδηλώσουν επιθέσεις. 

Διαπίστωσαν, επίσης, την ενοικίαση ορμητηρίου επιθέσεων στον τέταρτο όροφο κτιρίου στην οδό Στουρνάρη. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν είχε καν έπιπλα ή οικοσκευή. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν κουβάδες με πέτρες, αντιασφυξιογόνες μάσκες, καπνογόνα και φωτοβολίδες ναυτικού τύπου.  

Επίσης, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σχεδόν όλοι οι 32 συλληφθέντες και οι 20 προσαχθέντες είναι άγνωστοι στην αστυνομία, εκτός από έναν που είχε προσαγωγή για άρνηση εισιτηρίου σε φεστιβάλ. 

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. «καθαρές ταράτσες» με εγκατάσταση των αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια θεωρείται επιτυχημένο. Ωστόσο, γίνεται μία αναθεώρηση των πλάνων ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς διαπιστώθηκε ότι στη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων στην πλατεία Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή υπήρξαν κάποιες αστυνομικές συμπεριφορές που έφτασαν στο στάδιο της αλόγιστης βίας. Οι αστυνομικοί ενόψει της επετείου προσπαθούν να προφυλάξουν από ενδεχόμενες επιθέσεις αστυνομικά τμήματα, πολιτικά γραφεία, επιχειρήσεις και καταστήματα. 
 

Πηγή: skai.gr