Συνάντηση υπουργών του ΠΟΥ για την παχυσαρκία

«Η παχυσαρκία είναι κοινωνικό πρόβλημα», τόνισε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην υπουργική συνάντηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Έλληνας υπουργός, υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπισθεί μεθοδικά το νέο αυτό πρόβλημα που συνοδεύει το σύγχρονο τρόπο ζωής μας.
"Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Ένα από αυτά είναι η πρόληψη, η ενημέρωση, η συνεργασία όλων των υπουργείων, αλλά και τον φορέων», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στους πολίτες, απέναντι στα παιδιά μας. Το όλο θέμα υπερβαίνει σύνορα. Δεν είναι περιφερειακό, αφού κοινά είναι τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής που επιλέγει ο πολίτης του κόσμου».
Εκ παραλλήλου, ο κ. Αβραμόπουλος, προανήγγειλε συνάντηση που θα γίνει στην Αθήνα τον Ιανουάριο για το θέμα, και τόνισε ότι ακόμα και η Ελλάδα που έχει πολλά περιβαλλοντικά, κλιματολογικά και πολιτιστικά προτερήματα, που της εξασφάλιζαν τον μεγαλύτερο δείκτη μακροβιότητας στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με το ζήτημα της παχυσαρκίας.
Την τελευταία δεκαετία παρατηρούμε με ανησυχία να ανεβαίνουν οι δείκτες, και η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι πριν δέκα χρόνια ήταν πρώτη στη μακροζωία στην Ευρώπη, σήμερα κατατάσσεται στην τρίτη θέση, είπε ο υπουργός. Ανέφερε επίσης ότι τον Ιανουάριο πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα μεγάλη συνάντηση ανάμεσα σε παράγοντες του δημόσιου και του επιστημονικού τομέα προκειμένου να χαραχθεί σχέδιο δράσεως, το οποίο θα επαναφέρει και πάλι τη χώρα μας στην πρώτη θέση αντιμετώπισης αυτής της ιδιαίτερα επικίνδυνης, όπως είπε, για την υγεία των Ελλήνων πολιτών κατάστασης.
Ο Έλληνας υπουργός που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Θανάση Γιαννόπουλο και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αριστείδη Καλογερόπουλο, επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι, τον οποίο ενημέρωσε για τη σημαντική συνάντηση της Πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr