Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό του Λιβάνου

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Zeina Akar, όπου συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε αναφορά στην ιστορία του Λιβάνου, στις σχέσεις των δύο λαών και εν συνεχεία στα θέματα που αντιμετωπίζουμε, ιδίως εξαιτίας της πανδημίας, ενώ επισήμανε ότι τέτοιες ώρες χρειάζεται να υπάρχει συνεχής επαφή και ανταλλαγή απόψεων. Επ' αυτού, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας της επιστήμης με την πίστη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία επ' ωφελεία του λαού, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ασθένειες γίνονται πεδίο εκμετάλλευσης από διαφόρους για να εξυπηρετηθούν προσωπικές σκοπιμότητες. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε μήνυμα ενότητας στον λαό του Λιβάνου και ευχήθηκε υπομονή, για να αντιμετωπιστούν οι δοκιμασίες.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία που συνδέουν τους δύο λαούς. Επιπρόσθετα, μίλησε για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας στην Ελλάδα και τόνισε ότι επιθυμεί οι επαφές της με αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους να αποδώσουν γνώση, ώστε να επωφεληθεί από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση η Ελλάδα. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην πορεία της πανδημίας στη χώρα της, όπου στην αρχή υπήρξαν πολλά κρούσματα και πολλοί νεκροί, στη συνέχεια, όμως, η κατάσταση βελτιώθηκε. Ωστόσο, όπως τόνισε, τα κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνουν πάλι, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα, ενδεχομένως λόγω των μεταλλάξεων του ιού.

Τέλος, η Zeina Akar απηύθυνε επίσημη πρόσκληση στον Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί τον Λίβανο.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο αναπληρωτής γενικός αρχιερατικός επίτροπος αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, καθώς και συνεργάτες της Zeina Akar.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ