Συνομιλία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Νωρίτερα φέτος η Ανάσταση σύμφωνα με πληροφορίες

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, είχε ως αντικείμενο τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών, την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

«Κάναμε συμψηφισμό (με τον πρωθυπουργό), αλλά με μέτρα με περισσότερη ελευθερία. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε την δυνατότητα να πάμε Πάσχα στο χωριό. Επιτάφιο θα κάνουμε γύρω από την εκκλησία» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στην εθνική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επίσημες ανακοινώσεις για την ενδεδειγμένη λύση που προκρίνεται θα γίνουν ίσως και την Τρίτη 20 Απριλίου, το αργότερο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πρόκειται για εκατέρωθεν συμβιβασμούς ώστε να προστατευθούν οι πιστοί με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ δεν αποκλείεται φέτος η Ανάσταση να εορταστεί πιο νωρίς. 
 

Πηγή: skai.gr