Συνάντηση Κώστα Μπακογιάννη με τον ΥπΕξ του Μαυροβουνίου Đorde Radulovic (ΦΩΤΟ)

Με τον Υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου κ. Đorđe Radulović, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πολιτικοί επιβεβαίωσαν την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο πρωτευουσών, Αθήνας και Ποντγκόριτσα, και εμβάθυνσης της συνολικής στρατηγικής τους συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν απόψεις για την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, ενώ επισήμαναν την ανάγκη να δημιουργηθεί μια «γέφυρα» συνεργασίας ανάμεσα στις πρωτεύουσες των δύο χωρών σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά στοιχεία και τελικά αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις, όπως είναι η πανδημία, η κλιματική αλλαγή, η αξιοποίηση του δημόσιου χώρου, αλλά και η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου κ. Đorđe Radulović τόνισε ότι το Μαυροβούνιο είναι μια χώρα που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και πρότεινε τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πρωτευουσών, την μεταφορά τεχνογνωσίας από την Αθήνα, αλλά και την συστηματική ανταλλαγή καλών πρακτικών και επιτυχημένων δράσεων.

Τέλος, συμφώνησαν να εξεταστεί περαιτέρω ένα πρώτο σχέδιο συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Ποντγκόριτσα που θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις, ενώ προς το τέλος της συνάντησης ο κ. Radulović απηύθυνε πρόσκληση στον Δήμαρχο Αθηναίων να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου επισκέφθηκε το Α΄Νεκροταφείο και κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του Στρατηγού Βάσου Μπράγιοβιτς, ο οποίος πολέμησε στην Ελληνική Επανάσταση, παρέμεινε στην Ελλάδα και υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό. Οι άνθρωποι του Δήμου Αθηναίων φρόντισαν για την περιποίηση του τάφου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου.   

Πηγή: skai.gr