Συνάντηση Κεραμέως - Νεοφύτου για την ελληνοκυπριακή συνεργασία στην παιδεία

Την περαιτέρω εμβάθυνση των αγαστών σχέσεων Ελλάδας – Κύπρου αναγνώρισαν από κοινού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗ.ΣΥ.) Κύπρου, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, Βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Αλέξανδρος Σίνκα, Γραμματέας Διεθνών σχέσεων του ΔΗ.ΣΥ.

Η κυρία Κεραμέως ενημέρωσε τους συνομιλητές της για την άριστη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών και την τακτική επικοινωνία της με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, καθώς και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, όπως η ψήφιση του νόμου για την αναβάθμιση του σχολείου και οι μεταρρυθμίσεις που επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο, μεταξύ άλλων με τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εισάγονται πιλοτικά από φέτος, την ενίσχυση Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, την εισαγωγή δραστηριοτήτων στα αγγλικά από το νηπιαγωγείο, την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών πανεπιστημίων.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας για τη χώρα του, κυρίως σε θέματα Παιδείας μέσω συνεργειών για τη μεταρρύθμιση των εκπαιδευτικών συστημάτων, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και στους πάγια στενούς δεσμούς της με την Κύπρο. Ευχαρίστησε, δε, την Υπουργό για τη δωρεάν παραχώρηση για προβολή από την Κυριακή τηλεόραση όλων των επεισοδίων της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, που δημιουργήθηκαν από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με στόχο τη διατήρηση της στενής επαφής των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κα Κεραμέως δήλωσε: «Καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, με ιδιαίτερη χαρά, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η συνεργασία μας με την Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπάρξει διαχρονικά  απρόσκοπτη, και, εν μέσω πανδημίας, καταφέραμε να την εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, ειδικά σε θέματα Παιδείας.»

Πηγή: skai.gr