Κλείσιμο

Συναγερμός στα Καλύβια - Προληπτική εκκένωση του οικισμού Φέριζα

Σε προληπτική εκκένωση του οικισμού Φέριζα, στα Καλύβια, προχώρησε ο δήμος Σαρωνικού, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση. Εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι προβαίνει σε  προληπτική εκκένωση του οικισμού, ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

Η φωτιά βρίσκεται καίει σε δασική έκταση αλλά πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν πλέον ενισχυθεί καθώς επιχειρούν 117 πυροσβέστες, 7 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 35 οχήματα. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

Πηγή: skai.gr