Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άνεργους αγροτικών περιοχών

Συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 52 κατοίκους των αγροτικών περιοχών του ορεινού όγκου Κερδυλλίων Θεσσαλονίκης, με στόχο την επιτυχημένη ένταξή τους στην αγορά εργασίας ή τη δημιουργία δικής τους επιχείρησης μέσα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ή των Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, θα παράσχει η Αναπτυξιακή Εταιρία του νομού (ΑΝΕΘ).
Στο πλαίσιο αυτό, στις 14 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο δημαρχείο Λαχανά, στην Ξυλούπολη, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης με τίτλο: «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Υποστήριξης της Απασχόλησης σε Αγροτικές Περιοχές του Ορεινού Όγκου Κερδυλλίων στο Ν. Θεσσαλονίκης» (Αξονας 6- Μέτρο 11: Ειδικές Δράσεις Αγροτικής Ανάπτυξης - ΕΚΤ).
Το σχέδιο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και συγχρηματοδοτείται κατά 25% από εθνικούς πόρους και κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ). Η ΑΝΕΘ Α.Ε., σε συνεργασία με τους δήμους Λαχανά, Σοχού, Βερτίσκου, Αρέθουσας, ανακοινώνει την έναρξη της Δράσης της Συμβουλευτικής, με στόχο την υποστήριξη των ανέργων με απώτερο σκοπό την προώθησή τους σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή και άλλες δράσεις πλαίσια της παρέμβασης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΑΝΕΘ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr