Κλείσιμο

Σύμπραξη υπουργείων με δήμους για την ενίσχυση του εμβολιασμού παιδιών 12-17 ετών

Ενώνουν τις δυνάμεις τους τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών με τους Δήμους προκειμένου να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας από 12 έως 17 ετών.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνάντησης με θέμα την ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως πρότεινε άξονες δύο δράσεων.

Ο πρώτος άξονας αφορά τη διοργάνωση εκδηλώσεων/τηλεδιασκέψεων με παιδιάτρους, γονείς και κηδεμόνες, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας ώστε να δοθούν επιστημονικές απαντήσεις σε ερωτήματα.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την αναπαραγωγή ενημερωτικού υλικού, όπως:

α) Ερωτήσεις και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών (ΕΕΕ): 
 

β) Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων από τις κ.κ. Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου και απαντήσεις σε ερωτήματα

γ) Τηλεοπτικό σποτ

Κοινός στόχος όλων είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών, για την ασφάλεια των ίδιων και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η συμμαχία Κυβέρνησης, Περιφερειών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον έλεγχο της Covid-19 είναι γεγονός που δίνει αισιοδοξία για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Χαρακτήρισε υψηλή προτεραιότητα την ενίσχυση του εμβολιασμού στις ηλικίες 12-17, για την προστασία των παιδιών και των εφήβων καθώς και για τη δημιουργία «τείχους ανοσίας» έναντι του SARS-CoV-2.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επεσήμανε την αναγκαιότητα να υπάρξει από την πλευρά των Δήμων ενδελεχής ενημέρωση προς τους δημότες για το ζήτημα των εμβολιασμών με στόχο τη θωράκιση της δημόσιας υγείας των τοπικών κοινωνιών και κάλεσε την ΚΕΔΕ να συντονίσει τον διαμοιρασμό ενημερωτικού υλικού μέσω του οποίου θα επικοινωνηθούν τα οφέλη του εμβολιασμού σε νέους και εφήβους.

 

Πηγή: skai.gr