Ομολόγησε την επίθεση με βιτριόλι η 36χρονη κατηγορούμενη και ζήτησε συγγνώμη

Του Δημήτρη Δαμιανού

Ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 35χρονης Ιωάννας, η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, η μοναδική κατηγορούμενη της υπόθεσης η 36χρονη Έφη, έδωσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία της, η νεαρή γυναίκα, που είναι προφυλακισμένη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ομολόγησε ότι επιτέθηκε στην άτυχη Ιωάννα και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη της. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ίδια φέρεται να υποστήριξε πως προέβη στην επίθεση σε βάρος της 35χρονης και συγχωριανής της, επειδή την θεωρούσε υπεύθυνη για προσωπικό της ζήτημα. 

Αμέσως μετά την συμπληρωματική της απολογία η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείται υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης από τις 16 Ιουνίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεαρή κατηγορουμένη ενώπιον του ανακριτή τον περασμένο Ιούνιο είχε κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Σε δήλωση προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, στην οποία αναφέρει πως η 36χρονη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις αναφορές περί απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, όσο εκείνο νοσηλευόταν.

Η δήλωση:

Η εντολέας μου απολογήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 05.04.2021 και ώρα 10π.μ. κατόπιν σχετικού αιτήματός της ενώπιον της κ Ανακρίτριας του 17ου Τακτικού Τμήματος Αθηνών.  

Η κατηγορουμένη ανέλαβε την ευθύνη της πράξης της, ζήτησε με συντριβή, όπως είπε, συγγνώμη από το θύμα και την οικογένεια της – την οποία ελπίζει να αποδεχτούν- για τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε και τόνισε ότι δεν επεδίωκε σε καμία περίπτωση το θάνατό της. Χαρακτηριστικά δε είπε ότι θα ευχόταν να γύριζε το χρόνο πίσω και να μην είχε συμβεί απολύτως τίποτα από όσα συνέβησαν.
                   
Ως κίνητρο δε της εν λόγω πράξης της ανέφερε την εμμονή της με το θύμα, λόγω της εμπλοκής του, κατά δήλωσή της, σε ένα πολύ σημαντικό προσωπικό της θέμα, για το οποίο δε θέλησε να επεκταθεί περισσότερο.

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα στο παρελθόν έχουν αναφερθεί δημοσίως και από διάφορες πλευρές περί δήθεν απόπειράς της να συλλέξει πληροφορίες, ώστε να επιτεθεί εκ νέου στο θύμα, κατά το χρονικό διάστημα της νοσηλείας του.
 

Πηγή: skai.gr