Κλείσιμο

Συμπαραστέκεται η Κύπρος

Μηνύματα συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο από την πύρινη λαίλαπα Ελληνικό λαό απέστειλαν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο προεδρικός υποψήφιος Ιωάννης Κασουλίδης.

Στο μήνυμα του προς τον Κ. Καραμανλή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ''βαθύτατα συγκλονισμένοι από την εθνική τραγωδία, την οποία διέρχεται η μητέρα πατρίδα, ως αποτέλεσμα των πολυαρίθμων πυρκαγιών, απευθύνουμε προς την ημετέρα εξοχότητα τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας''.

"Σε αυτές τις φοβερές ώρες του ανείπωτου πόνου και της οδύνης", προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος, "η Εκκλησία της νήσου μας και ο κυπριακός Ελληνισμός συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και συμπαρίστανται ολόψυχα στον αδελφό ελληνικό λαό".

''Οι ευχές και οι προσευχές μας είναι μαζί σας. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε ότι η Εκκλησία της Κύπρου θα βοηθήσει ενεργά, στο μέτρο του δυνατού, προς στήριξη των δοκιμαζόμενων σήμερα αδελφών Ελλήνων'', καταλήγει στο μήνυμα του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος πρόεδρος Ιωάννης Κασουλίδης εκφράζει την οδύνη του και αναφέρει στο μήνυμα του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι όλοι οι Κύπριοι παρακολουθούν συγκλονισμένοι και με αγωνία την άνιση μάχη, που δίνουν με τα πολυάριθμα μέτωπα της φωτιάς η ελληνική κυβέρνηση, οι δυνάμεις και οι εθελοντές, που ασχολούνται με το δύσκολο έργο της πυρόσβεσης, αλλά και το δράμα που εκτυλίσσεται σε πάρα πολλές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Τέλος, ο κ. Κασουλίδης εκφράζει την ευχή να αντιμετωπιστεί το συντομότερο η πολύ δυσχερής κατάσταση και να επουλωθούν οι τεράστιες πληγές, που έχουν προκληθεί.

Πηγή: skai.gr