Σύλληψη για εμπρησμό

Ένας νεαρός 21 ετών συνελήφθη το Σάββατο στον Γαλατά Αργολίδας με την κατηγορία του εμπρησμού για δύο πυρκαγιές.

Ο νεαρός είχε προκαλέσει τις υπόνοιες των αξιωματικών της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού οι οποίοι τον συνέλαβαν μετά από έρευνα που έκαναν.

src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png

Την Κυριακή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Λυγουριό, κοντά στην Αρχαία Επίδαυρο, στη θέση Διβάρι κοντά στο Ναύπλιο και στη θέση Μίντση κοντά στη Ζαχάρω του Πύργου.

Σε ύφεση και η πυρκαγιά της Πάρνηθας με μικρές αναζωπυρώσεις σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Μικροεστίες υπάρχουν και στα Δερβενοχώρια.

Eμπειρογνώμονας θα διερευνήσει αν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή και αποτέφρωσε την Πάρνηθα προκλήθηκε από σπινθήρα σε πυλώνα της ΔΕΗ ή από εμπρησμό όπως υποψιάζονται οι πυροσβέστες.

Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών στα Δερβενοχώρια, σε τρία διαφορετικά σημεία σε απόσταση 150 μέτρων το ένα από το άλλο, όπου είχαν δημιουργηθεί και τρεις διαφορετικές εστίες.

Ένα μπιτόνι με βενζίνη βρέθηκε στο 19ο χιλιόμετρο της Λ. Φυλής στη Χασιά, το οποίο εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας ώστε να εντοπιστούν τυχόν αποτυπώματα ή άλλο γενετικό υλικό που θα δείξει τον επίδοξο εμπρηστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκαν και άλλα μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό με κεριά σε κουφάλες δένδρων.

Σε εμπρησμούς πιστοποιημένα οφείλονται οι πυρκαγιές στο Μάτι Ραφήνας και στη Στυλίδα.

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά υπάρχει την Κυριακή στις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Αθηνών, Ευβοίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Λασιθίου και Ηρακλείου, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγή: skai.gr