Συγκρατημένη αισιοδοξία Σπηλιωτόπουλου για το διάλογο

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά την πρώτη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής για τις αλλαγές στο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Όπως είπε, δε βοηθάει το διάλογο το γεγονός ότι απουσιάζουν τα κόμματα της αριστεράς. Σημείωσε ότι θα τους ζητηθεί να καταθέσουν τις θέσεις τους.

Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα επιτρέψει στη ΝΔ να χρησιμοποιήσει την αγωνία των παιδιών για επικοινωνιακούς λόγους, καθώςόπως είπε οπισθοδρόμησε την Παιδεία για πέντε χρόνια.

src=https://www.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
• • Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε δε αιχμές κατά του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ που δε συμμετέχουν στο διάλογο, λέγοντας ότι δεν πρέπει να κάθονται απ' έξω να πετούν πέτρες.

Η κ. Διαμαντοπούλου μεταξύ των προϋποθέσεων που έθεσε ήταν σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και έρθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ να συμμετέχει στο διάλογο.

Οι εκλογές αργούν, απάντησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Είναι λογικό, είπε, να μη θέλουμε να αλλάζει το εθνικό σχέδιο για την Παιδεία από υπουργό σε υπουργό και από κυβέρνηση σε κυβέρνηση.

Ικανοποιημένος από τη συζήτηση δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το ΛΑΟΣ .

Στο μεταξύ, τη συμμετοχή της στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπυρος Παπαπασπύρος, ζήτησε να μην εμπλακεί στον διάλογο το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο και δεν μπορεί να υποκαταστήσει κανένα κοινωνικό ή πολιτικό φορέα.

Πηγή: skai.gr