Eλλάδα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μητέρων με κορωνοϊό που γέννησαν διασωληνωμένες (vid)

«Δεν μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω όλο αυτό που νιώθω. Είμαι πολύ συγκινημένη όμως και ταυτόχρονα πάρα πολύ χαρούμενη, πολύ αισιόδοξη, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν θέλουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Με δύναμη, με πίστη και τη βοήθεια κυρίως τη δική σας, δεν το συζητώ, αλλά και τη δύναμη που έχει πραγματικά μία μητέρα. Μια γυναίκα όταν γίνεται μάνα, δεν ξέρω από πού βγάζει τόση δύναμη ψυχής. Εγώ είπα θα τα καταφέρω και θα βγω ζωντανή από όλο αυτό και θα πάρω το παιδί μου στα χέρια μου. Πραγματικά αυτές οι σκέψεις ήταν μέσα στο μυαλό μου και είναι και δεν θα τις ξεχάσω και ποτέ. Δηλαδή όταν μια γυναίκα γίνεται μάνα, δεν ξέρω, το ένστικτο, η φύση, λίγο η βοήθεια του Θεού, λίγο όλα μαζί, δίνει πολύ μεγάλη δύναμη και κουράγιο»

Η περιγραφή της Δήμητρας λυγίζει καρδιές.  

Πρόκειται για τη μητέρα που γέννησε στα μέσα Μαρτίου ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένη με κορωνοιό στο Αττικό νοσοκομείο. 

Ανήμερα της γιορτής της μητέρας, η Δήμητρα ανοίγει την καρδία της και περιγράφει τη συγκλονιστική της εμπειρία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στους θεράποντες ιατρούς της.  

«Βρέθηκα σε ένα σοκ εκείνη τη στιγμή και η κίνηση η πρώτη που έκανε το σώμα μου και το μυαλό μου ήταν να βάλω το χέρι μου στην κοιλιά μου. Θυμάμαι με το που άνοιξα τα μάτια μου και είδα ότι βρίσκομαι σε ένα κρεβάτι διασωληνωμένη, με φλεβοκαθετήρες στα χέρια μου, με ιατρικά καλώδια, μηχανήματα που δεν γνώριζα τι ήταν, η κίνηση έγινε ασυναίσθητα τελείως και αυθόρμητα, το χέρι να πάει στην κοιλιά και όταν είδα ότι δεν υπάρχει η κοιλιά σοκαρίστηκα, επειδή ξύπνησα μέσα στην εντατική και δεν ήξερα τι έχει προηγηθεί. Γιατί κοιμήθηκα το προηγούμενο βράδυ με κοιλίτσα και νόμιζα ότι ξύπνησα την επόμενη μέρα, ενώ είχαν περάσει αρκετές ημέρες προφανώς, χωρίς κοιλίτσα. Βρέθηκα λίγο σε πανικό για λίγο αλλά ήταν για δευτερόλεπτα γιατί με καθησύχασαν μέσα οι γιατροί στην εντατική και το νοσηλευτικό προσωπικό, όποιοι ήταν εκεί συνάδελφοι σας, με καθησύχασαν ότι υπάρχει μωρό, ότι είναι καλά, ότι είναι ζωντανό, ότι υπάρχει στη θερμοκοιτίδα και ότι όλα πάνε πάρα πολύ καλά. Απλά μέχρι να με καθησυχάσουν ήμουν τόσο ανήσυχη, στην αρχή ήμουν και λίγο δύσπιστη, φοβόμουν ότι το μωρό δεν τα έχει καταφέρει, μέχρι που μου έφεραν και μου έδειξαν φωτογραφίες και βίντεο και πραγματικά εκείνη την ώρα πραγματικά είπα "Δήμητρα πρέπει από εδώ μέσα να βγεις, έχεις παιδί να μεγαλώσεις"» 

Συγκλονιστική και η εμπειρία της Μαρίνας, που γέννησε επίσης πρόωρα λόγω επιδεινούμενης πνευμονίας από τον κορωνοιό. 

«Φοβήθηκα πολύ και για τη ζωή μου και για το παιδί, στην αρχή ήμουν ασυμπτωματική, στην πορεία είχα βαριά συμπτώματα,  πολύ έντονη δύσπνοια»

Οι επιτυχημένες γεννήσεις από νοσηλευόμενες με κορωνοιό, δίνουν χαμόγελα και στους υγειονομικούς, που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής, απέναντι στην πανδημία.

Πηγή: skai.gr