Συγκλονίζει η μαρτυρία φίλης της νοσηλεύτριας που πέθανε από κορωνοιό: «Μου έγραφε φοβάμαι»

Ο χώρος της υγείας συνεχίζει να μετρά θύματα του κορωνοιού. Τελευταίο μία ακόμη νοσηλευτρια από το νοσοκομείο δράμας, η οποία μάλιστα λίγες μέρες πριν διαγνωσθεί θετική στον κορωνοιό είχε γίνει γιαγια. Η μαρτυρία συναδέλφου και φίλης της στον ΣΚΑΙ συγκλονίζει.

Στα 58 της χρόνια η Σοφία έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ως νοσηλεύτρια έδινε καθημερινα τη μάχη στο πλευρό των ασθενών στη Δράμα, όμως η μοίρα της έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Νόσησε μετά την επαφή με την κόρη της που είχε μόλις γεννήσει, η χαρά μετατράπηκε μέσα σε μερικές στιγμές σε αγωνία για τη ζωή της. 

«Το πιο λυπηρό από όλα που χάσαμε τη Σοφούλα μας ήταν η τραγική ειρωνεία γιατί πριν από λίγες μέρες είχε γεννήσει η κόρη της στο νοσοκομείο με καισαρική όπου βρέθηκαν θετικοί η μητέρα και το νεογνό αλλά χωρίς συμπτώματα. Όταν τρεις μέρες καθίσανε στο σπίτι μετά το εξιτήριο, η Σοφία είχε κάποια συμπτώματα. Τα συμπτώματα αυτά την οδήγησαν στο νοσοκομείο 6 Νοεμβρίου απ΄ ότι θυμάμαι» λέει η Βούλα Παπαστεργίου, συνάδελφος της 58χρονης.

Η κατάσταση της άτυχης Σοφίας επιδεινώθηκε μέσα σε τρεις μέρες με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητη τη μεταφορά της στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. 

«Με τη Σοφία είχα καθημερινή επικοινωνία. Κάθε μέρα σχεδόν μ' ενημέρωνε για την κατάστασή της, πως περνούσε όλο το 24ωρο. Τη μια μου έλεγε και μου έγραφε σήμερα είμαι καλά. Την άλλη μέρα πήγαινε κάτι στραβά, όσο μπορούσα της έδινα κουράγιο, να μη στεναχωριέται, θα περάσουν οι μέρες. Την έλεγα άντε και σήμερα και δύο, αύριο και τρεις Σοφούλα μου» αναφέρει κα Παπαστεργίου.

Ο μεγαλύτερός της φόβος ήταν η διασωλήνωση. Κάτι που έγινε μετά από 13 ημέρες στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύσκολη δύσπνοια που είχε, πολλές κρίσεις δύσπνοιας, μου έγραφε από κάτω φοβάμαι. Την έλεγα τι φοβάσαι αφού δε θα σε διασωληνώσουν. Στις 21 του μήνα μετά από 13 ημέρες περίπου διασωληνώθηκε, εκεί δεν πήγε καλά και χθες τη χάσαμε τη Σοφία» σημειώνει η συνάδελφος της.

Η Σοφία άφησε πίσω της, δύο κόρες και ένα νεογέννητο εγγονάκι ενώ όλοι μιλούν για έναν άνθρωπο που είχε πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη της. 
 

Πηγή: skai.gr