Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που γίνεται μεγάλη κατολίσθηση στον Ισθμό της Κορίνθου

Παραλίγο τραγωδία το βράδυ του Σαββάτου στον Ισθμό της Κορίνθου. Ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε από τα πρανή και έπεσε ακριβώς δίπλα στο ρυμουλκό και ακριβώς μπροστά από το καράβι μέσα στον Ισθμό το βράδυ του Σαββάτου, έπεσαν περίπου 1000 με 1.200 κυβικά υλικού στο ύψος κάτωθι του Βιολογικού.

Η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου "SEAVEN STAR" εντός του Ισθμού με επιβαίνοντες δεκαεπτά μέλη πλήρωμα.

Ακολούθησαν εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό, ενώ στη συνέχεια το "SEAVEN STAR" ρυμουλκήθηκε από ρυμουλκό και αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός του λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες επιθεώρησης των υφάλων. Ο απόπλους του πλοίου απαγορεύθηκε προσωρινά μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στην διώρυγα, μετά τη νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο πρανές της Πελοποννήσου αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα. 
 
Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου”, «η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στην συγκεκριμένη θέση».

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, «οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα».
 
Παράλληλα, η εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου”, ανακοίνωσε ότι προτίθεται «να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους».

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώθηκε η αναστολή διελεύσεων της διώρυγας Κορίνθου έως τις απογευματινές ώρες της 24ης Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων εργασιών αποκατάστασης.