Συγκλονιστικό βίντεο: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης από ταράτσα σπιτιού στην Εύβοια

Συγκλονιστικό βίντεο: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης από ταράτσα σπιτιού στην Εύβοια

Καρέ-καρέ η διάσωση τριών ατόμων από ταράτσα σπιτιού στην Εύβοια με το ελικόπτερο «Φλόγα 11» του Πυροσβεστικού Σώματος κατεγράφη σε βίντεο. 

Οι τεράστιες ζημιές σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο από τις πλημμύρες δεν επέτρεπε σε πολλές περιπτώσεις σε οχήματα της Πυροσβεστικής να προσεγγίσουν τους πολίτες και να τους απεγκλωβίσουν με αποτέλεσμα να ζητηθούν ενισχύσεις από ελικόπτερο.

Aπό την σφοδρή κακοκαιρία έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι ενώ άλλος 1 αγνοείται.

Από τη μία τα ξημερώματα μέχρι το πρωί οι κλήσεις ήταν εκατοντάδες από ανθρώπους που εγκατέλειπαν το αυτοκίνητό τους, και άλλους που παρασύρονταν από τα νερά ή που αναζητούσαν καταφύγιο στις ταράτσες των οικοδομών. Εκκλήσεις αδιάκοπες από ανθρώπους που σκαρφάλωσαν ακόμη και πάνω σε ελιές για να σωθούν αλλά και από οικογένειές με μικρά παιδιά που έβλεπαν τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει μέσα στο σπίτι τους.

Τα ύψη των νεφών της φονικής καταιγίδας που έπληξε την Κεντρική Εύβοια τη νύχτα του Σαββάτου, ξεπέρασαν τα 12 χιλιόμετρα, ενώ οι κορυφές τους είχαν θερμοκρασίες κάτω από μείον 45 βαθμούς Κελσίου.

Οι κορυφές των νεφικών σχηματισμών των κυττάρων της καταιγίδας λόγω της πολύ μεγάλης ισχύος της τελευταίας- ξεπέρασαν το φυσικό φράγμα της τροπόπαυσης. Το σύστημα της κακοκαιρίας διατήρησε την ισχύ του για περισσότερες από πέντε ώρες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη διάρκεια των ισχυρών φαινομένων.

Το μέγεθος της τραγωδίας αποτυπώνεται και στο βίντεο που ακολουθεί όπου όπως φαίνεται οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. 

ΠΗΓΗ: SKAI.GR/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE