Κλείσιμο

Συγκλονιστικό οδοιπορικό στις φυλακές Κορυδαλλού (Βίντεο)

Μία διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με το παρελθόν επικρατεί στις φυλακές του Κορυδαλλού. Ο έλεγχος της φυλακής ανήκει πλέον στους φύλακες, τα κελιά δεν είναι κλειστά ενώ η πλειοψηφία των κρατουμένων μπορεί να κινείται ελεύθερα στο προαύλιο, να πηγαίνει στο σχολείο, στους αθλητικούς χώρους ή στο γυμναστήριο. Μάλιστα, στον νέο Κώδικα θα υπάρχει και point system, με το οποίο θα επιβραβεύεται ο κρατούμενος για την καλή του συμπεριφορά στον χώρο κράτησής του. Όλα αυτά έρχονται στο φως μέσα από την εκπομπή του Φώτη Καρύδα «SocialNet».    

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής οι κρατούμενοι αφηγούνται την προσωπική τους περιπέτεια, μιλάνε για τα όνειρά τους αλλά και για το πώς κυλάει ο χρόνος μέσα σε ένα κελί. Πολλοί από αυτούς μετράνε ακόμα και τις ώρες που απομένουν μέχρι να κλείσει πίσω τους η πόρτα της φυλακής. Σε αυτό θα τους φέρει πιο κοντά η καλή συμπεριφορά μέσα στις φυλακές.     

«Στον νέο Κώδικα θα συμπεριλάβουμε point system. Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο που θα επιβραβεύουμε τον κρατούμενο για την καλή συμπεριφορά του τόσο μέσα στη φυλακή όσο και εκτός όταν βγαίνει με άδεια. Αυτό θα οδηγήσει σε μία γρηγορότερη αποφυλάκιση», λέει κατά τη διάρκεια της εκπομπής η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, η οποία δίνει συνέντευξη όχι σε κάποιο γραφείο αλλά στους διαδρόμους του σωφρονιστικού ιδρύματος με τους κρατούμενους να περπατάνε γύρω της. 

Εκτός από τους κρατούμενους, στην εκπομπή μιλάνε αρχιφύλακες, σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και η διευθύντρια των φυλακών Μαίρη Στέφη, η οποία θεωρεί τις φυλακές δεύτερο σπίτι της.     

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, οι κρατούμενοι καταθέτουν απόψεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη μικρή κοινωνία της φυλακής, ενώ συγκλονίζει το αίτημα αυτών ζητάνε κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου να μπορούν να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους.  

Πηγή: skai.gr