Σχοινάς για 25η Μαρτίου: Κοιτάμε πίσω με ευλάβεια, αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον

Σχοινάς για 25η Μαρτίου: Κοιτάμε πίσω με ευλάβεια, αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον

«Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια, αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο μήνυμά του για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλά για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική και καινοτόμα, πράσινη και ψηφιακή που θα συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, δικαιώνοντας τις θυσίες των παλαιότερων και τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων.

Ο κ. Σχοινάς, απευθύνοντας το μήνυμά του με φόντο τον Παρθενώνα, έδωσε έμφαση στους δεσμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης ξεκινώντας με τη φράση: «Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη».

Aναλυικά το μήνυμα του αντιπροέδρου της Κομισιόν 

«Γιορτάζουμε μαζί την Ελλάδα και την Ευρώπη γιατί η μία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη. Τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες της διασποράς που άοκνα και άφοβα από τα πέρατα της οικουμένης δεν ξέχασαν τη γενέτειρα πατρίδα και ενίσχυσαν με τις επαναστατικές ιδέες τους τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό, τον πνευματικό και πολιτικό ξεσηκωμό.
 
»Τους χιλιάδες φιλέλληνες που αυτοβούλως συνέδραμαν την ελληνική επανάσταση γοητευμένοι από τα ευγενή και υψηλά ιδανικά του αγώνα. Και φυσικά τους πρωταγωνιστές του αγώνα. Τους απλούς μαχόμενους Έλληνες που ρίχτηκαν στη μάχη για μια ελεύθερη περήφανη Ελλάδα.
 
»Σήμερα κοιτάμε πίσω με ευλάβεια, αλλά και στρέφουμε το βλέμμα στο μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για μια Ελλάδα ισχυρή, δυναμική, καινοτόμα, πράσινη, ψηφιακή για μια Ελλάδα ευρωπαϊκή. Μια Ελλάδα που με ασφάλεια πια αφήνει πίσω τις κακές στιγμές της ιστορίας της και χτίζει στο μεγαλείο των επιτευγμάτων της συμβάλλοντας καθοριστικά ως ώριμος εταίρος στο ευρωπαϊκό και διεθνές αρχιτεκτόνημα. Ριγμένη σε έναν αγώνα που δικαιώνει τις προσδοκίες των νέων Ελλήνων αλλά και τιμά τις θυσίες των παλαιοτέρων. Χρόνια πολλά Έλληνες χρόνια πολλά Ελλάδα».

 

Πηγή: skai.gr