Σχεδόν 60 συλλήψεις για παράνομες κροτίδες και βεγγαλικά ενόψει Πάσχα

Τουλάχιστον 59 συλλήψεις και δεκάδες χιλιάδες κατασχεθέντα βεγγαλικά και κροτίδες είναι ο έως τώρα απολογισμός των ερευνών της Αστυνομίας, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Οι έλεγχοι γίνονται υπό την σκιά του πρώτου τραυματισμού για φέτος, ενός πολίτη στον Βόλο. Δεκατέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε δυστυχήματα με παράνομες κροτίδες ή άλλα υλικά τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Έως την Μεγάλη Παρασκευή έχουν εντοπιστεί σχεδόν 320.000 κροτίδες και περισσότερα από 14.000 πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Ο μεγαλύτερος όγκος παράνομων υλών βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο, όπου σε κατάστημα ανακαλύφθηκαν 286.000 τεμάχια κροτίδων διάφορων μεγεθών, ενώ χθες στην Πάρο κατασχέθηκαν περίπου 11.300 πυροτεχνήματα.

Έχουν διενεργηθεί 19.289 έλεγχοι, κυρίως σε οχήματα και σε μαγαζιά, όπου διαπιστώθηκαν περισσότερες από 40 παραβάσεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει πως οι έλεγχοι για φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα έχουν εντατικοποιηθούν και θα συνεχιστούν καθ' όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Καλεί τους πολίτες, ιδιαίτερα οι γονείς, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά άκρως επικίνδυνα υλικά.
Πηγή: skai.gr