Σβήνουν τα μέτωπα, μένουν τα προβλήματα

Σταθερά βελτιωμένη είναι τις τελευταίες ώρες η εικόνα στα μέτωπα των πυρκαγιών, καθώς στις περισσότερες περιοχές έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς εκτιμούν ότι με το πρώτο φως της ημέρας, οπότε και θα αρχίσουν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, θα μπορέσουν να ελεγχθούν τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Στην Ηλεία, σε εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Διάσελλα, Πλουτοχώρι, Μάτεσι ,Θησώα, Καμμένα και Βασιλικά.

Στην Αρκαδία, φωτιές εξακολουθούν να καίνε σε Ίσαρη και Άκοβο, ενώ στην Εύβοια αντιμετωπίζονται τα μέτωπα σε Σέττα και Μίστρο.

Xωρίς ρεύμα παραμένουν πολλά χωριά στους νομούς Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Μόνο στην Πελοπόννησο 900 πυλώνες έχουν υποστεί ζημιές και 200 συνεργεία της επιχείρησης εργάζονται για να επιδιορθώσουν τις βλάβες.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ρίζος Ρίζος εκτίμησε ότι μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες η ηλεκτροδότηση θα έχει αποκατασταθεί.

Την ίδια ώρα, σοβαρός είναι ο κίνδυνος από τις κατολισθήσεις στην περιοχή της Ηλείας, τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το εάν μπορούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς η έκταση είναι πολύ μεγάλη.
Πηγή: skai.gr