Στυλιανίδης-Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή από 1 έως 8 το πρωί

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στον Κηφισό και την Παραλιακή από τη 01:00 μέχρι τις 08:00 π.μ αποφασίστηκε στη διευρυμένη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος». 

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Διευθυντή της Τροχαίας Αττικής διακόπτεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισού στο τμήμα από το ύψος του ανισόπεδο κόμβου της Παραλιακής μέχρι το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Μεταμόρφωσης και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Παράλληλα, κλειστές θα είναι οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, πλην των αναγκαίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων και των ΟΤΑ.

Επιπλέον, ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που θα συνεισφέρει στην αποσυμφόρηση των δρόμων ώστε να οι αρμόδιες υπηρεσίες να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά. 

Την ίδια ώρα, λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια, ενώ δε θα λειτουργήσουν ούτε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ. 

Τέλος, θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από τον ιδιωτικό τομέα, από ιδιωτικές εταιρείες έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση του φαινομένου με ειδικά μηχανήματα τα οποία διαθέτει. 

Σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ο κ. Στυλίανίδης είπε ότι θα υπάρχει επιδείνωση του επικίνδυνου καιρικού φαινομένου, ειδικά στην Αττική, από τις 03:00 μέχρι τις 06:00 το πρωί. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν την πορεία τους και θα επηρεάσουν την Εύβοια και τη Χαλκιδική σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ από αύριο υπάρχει, επίσης, σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως η Σάμος και η Ικαρία. 

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Παρασκευή όλα τα σχολεία σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των μετεωρολογικών προγνώσεων για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους Δήμους Κορινθίων, Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας και Σικυωνίων.

Επίσης, κλειστές θα παραμείνουν αύριο όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, λόγω της κακοκαιρίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ στην Αττική, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καθώς και η σχολή ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας και δυσκολιών μετακίνησης, που πιθανόν να προκύψουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Πηγή: skai.gr