Στον ΣτΕ προσφεύγει για τον Αστέρα ο Δήμος Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει η δημοτική αρχή Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, ζητώντας την ακύρωση της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αξιοποίηση των περίπου 300 στρεμμάτων στο Μικρό Καβούρι, που περιλαμβάνει και το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της περιοχής, Σπύρο Πανά, στη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη, ενώ οι όροι δόμησης που προβλέπονται είναι αντίθετοι με προεδρικό διάταγμα του 2004 το οποίο καθορίζει τις χρήσεις γης στην περιοχή.

Η στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο, προβλέπει μεταξύ άλλων την ύπαρξη τουριστικών μονάδων τουλάχιστον 17 στρεμμάτων, είτε μέσω διατήρησης μίας εκ των τριών ξενοδοχειακών μονάδων, είτε μέσω κατεδάφισής τους και με δημιουργία νέων.

Η μελέτη προβλέπει επίσης την ανέγερση σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων πολυτελών κατοικιών, όπως επίσης την κατασκευή εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και αναψυκτηρίων σε έκταση 500 τ.μ., 800 τ.μ. και 1.300 τ.μ. αντίστοιχα.

Πηγή: Αχιλλέας Τόπας